Grekiskt Lantbröd
- 75 g jäst
- 1 ½ msk salt
- 0,8 l ljummet vatten
- 3 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 ½ kg vetemjöl
- Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.
- Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
- Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin eller elvispens degkrokar.
- Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
- Knåda degen igen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
- Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.
- Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk.
- Sätt ugnen på 275 grader.
- Grädda långt ner i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg. Tar 10-15 minuter
- Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader.
- Gräddas totalt 50 minuter.
- Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten.
Jättegott att hälla i lite fröer som t.ex;
Linfrö
Solrosfrö
Rostade pumpafrö
Sesamfrö
Kommentarer
Trackback