Stay with me hun, stay with me hun, stay with me

Måndag, snart dags för skolan! Sitter med en kopp te och njuter av att ha gått upp i tid så man slipper stressa (vilket vi säkert kommer få göra ändå).
Skulle vart iväg och storhandlat igår, men det gick inte! Här stänger tydligen affärerna vid fyra-fem på söndagar så det var ingen idé med det. Fick bli snikbutiken längre upp på gatan och slänga ihop lite tacos med det som fanns där! Lyxade även till det med lite B&J-glass, men det var ju trots allt söndag...... (;

And it feels like home

Äggfrukost och schemaläggning nu på morgonen! Idag ska det först och främst pluggas. Läxa i Phonetik och Text och Kultur till imorgon, så det är bara att köra på med den. Sedan ska det storhandlas mat och även tvättas. Sist men inte minst ska även lägenheten städas. Intensiv dag, men blir skönt att börja veckan med ordning och reda.
Igår var vi iväg och såg filmen The King's Speech, med Colin Firth. Mycket bra film. Ingen riktig action kanske, men fantastiskt skådespel! Helt klart sevärd.
Lagades även mat igår;
Potatis i ugnen med olivolja, salt och svartpeppar.
Stekt kyckling, kokta böner, sallad med dressing och
creme fraiche med lime, salt och vitpeppar!
Mycket gott:)

I don't wanna be the girl that has to fill the silence

Lördagsmorgon, öppnar starkt med pizza levererad till dörn och en rulle! Resten av dagen blir nog likadan, ska försöka ge oss på lite läsande också tänkte vi, men annars är det nog soffan som gäller:)
Gårkvällen var görkul! Roligaste kvällen i Brighton so far, helt klart! Började med tandlösa engelsmän och slutade med full fart på dansgolvet, precis som det ska vara. All ära åt att sitta på en pub och dricka öl, men inget går upp mot roliga drinkar och massa dans!
Life's awesome!



We're dancing in the dark

Fredag, äntligen!
Kom hem från skolan för ett tag sen och har nu sjunkit ner under täcket.. Mm, vad gott att vara hemma!
Igårkväll var vi ute igen, med två av våra lärare och några utav B och C-kursarna. Blev riktigt trevligt, lite segt att komma ur sängen imorse, men det var det värt. Var här hemma en sväng först och drog sedan vidare ut. Och ikväll är det på't igen. Ska ut på en utav strandpubarna var det tänkt, så nu kör vi och taggar till ordentligt!

I got my first real six-string

Eller, I had my first real sex-dream, som en god vän en gång var övertygad om att det var(;
Phu, här pustas det ut. Proven idag var inte lätta och jag hoppas jag klarar g-gränsen.. Men det är ingen idé att oroa sig för nu, vi tar den smällen när den kommer i så fall! Sitter just nu med en kopp te och läser lite bloggar och så. Lite avslappning helt enkelt! Vi ska snart ut en sväng för att fira att en av klasskompisarna blivit ett år äldre. Blir den tredje puben här i Brighton och sedan är det bara 597 st kvar. Det är ett tufft liv, men vi får väl jobba på!

C'mon, C'mon, C'mon

Mitt allra första prov på universitetet närmar sig.. 12-16 idag ska vi sitta med 120 engelska ord och en grammatikdel. Nu hoppas vi att detta inte är alltför svårt och att jag kommer ut med ett godkänt!

Baby we were born to run



Här har det bakats ugnspannkakor(: Blev kanon!




Good Morning Sunshine

Gårkvällen blev himla bra! Alla som var med verkade supertrevliga och det ska bli jättekul att lära känna dessa nya folk! Vi träffades på en liten pub och presenterade oss för varandra, men jag och namn.. Gud, vad svårt det är! Speciellt när man träffar så många nya personer på en och samma gång. Men det ska väl lösa sig så småning om:)
Idag är det inte mycket som står på schemat. Ska försöka komma ut på en strandpromenad nu på förmiddagen (det är strålande sol ute!) och sedan ska jag prova mig på att göra ugnspannkakor också! Det lär bli spännande, har aldrig ätit riktiga ugnspannkakor (skolans räknas inte) så det ska bli roligt det här.

Bild från igår innan vi gick ut



I was waiting for a different story

Efter en go frukost med bl.a flingor, banan och hallon så har vi nu städat hela lägenheten. Från topp till tå är det nu kliniskt rent överallt. Känns görgött!
Nu ska jag se på The Hills och sedan laga lite mat och till sist är det dags att göra sig iordning för kvällen. Ska försöka få upp en bild på kavajen för att överbevisa min lilla mamma om att det visst kan vara fint med kavaj!

It's a fools game

Lördagmorgon, klockan är halv nio och själv har man varit uppe ett tag! Morgonpigg idag, solen lyser och måsarna skriker utanför fönstret.. Funderar på att ge mig ut på en joggingrunda, men först får det bli frukost för jag var vrålhungrig redan när jag vaknade idag.
Igår var vi iväg för att köpa Stefans efterlängtade Iphone. Äntligen fick han hem den, gissa vem som var okontaktbar resten av eftermiddagen? Själv hittade jag en kavaj som jag tänkte ha på mig ikväll när vi träffar de nya klasskompisarna och även ett örhänge till min "piercing" i örat. Har inte haft i något i det hålet på ett tag, men nu är det på plats! Går lite i vågor när jag har i något där, men vill ju absolut inte att det växer igen i alla fall så det var dags att sätta i något igen.
Igårkväll åts det fajitas och dracks corona. Blev en liten snabb utgång igår istället för i torsdags, för att kolla in stället vi ska till ikväll och tjaa, vi kan väl konstatera att där kommer vi inte få plats.. Hm, får väl se hur detta lilla problem löser sig, men nu ska jag gör iordning frukost och sedan väcka min pojk!

Life is a mystery

Torsdag morgon och jag har precis kommit hem efter en 5km runda på stranden! Känns bra, fick dessutom frukosten serverad efter en varmdusch, så nu är jag mätt och glad. Dagen kommer bestå av att handla mat, tvätta, laga tacopaj och ikväll ska vi ut för att hitta någon mysig pub och ta oss varsin öl!


Baby you're a firework

Hallå igen!!
Ligger hemma i soffan och myser.. Min tråkiga vecka i månaden har börjat, så jag har legat och latat här hela eftermiddagen med lite Harry Potter och Twix-choklad som min underbara pojkvän var iväg och köpte till mig(:
På förmiddagen var vi iväg till universitet för att hälsa på Anita (som jag antar är vår mentor), hämta kurslitteraturen och även kika lite så vi vet vart vi ska vara på måndag morgon. Och tur var det! Området var hur stort som helst, men som tur är så är alla väldigt trevliga och hjälpsamma, så tillslut hittade vi rätt. Nu känns det lite bättre inför måndagen. Är faktiskt himla sugen på att börja.. Stefan säger att jag är en riktig tönt, men jag tycker det ska bli kul att få dyka ner i böckerna igen! Speciellt när det är ett ämne jag faktiskt tycker är roligt. Hm, vi får väl se om jag säger samma sak om ett par veckor.. Jaja, hur som helst så tänker jag ge gärnet och göra min förra, superlärare i engelska stolt!!
PS. älskade mamma, pappa, hanna, mormor och bobbo kommer hit till min 20-års dag, ouiii!!
Nu ska jag återgå till min nya bok,
I, Alex Cross
av James Patterson

La apartement

Hallå!
Nu kommer äntligen lite bilder på lägenheten, men ni får ha överseende med att den inte är helt inredd än:)
I helgen har det varit lugnt hemma. Har varit ute på joggingrunda på stranden, bakat bröd och lagat god mat!
PS. Ni får ursäkta att väggarna ser så sketna ut på bilderna, vet inte varför de blivit så.? DS.

The rain keeps pouring down

Gissa vart? Japp, Starbucks igen! Har fortfarande inte fått igång internet hemma, så det får bli en kopp kaffe på ett mysigt Starbucks café medan regnet väller ner utanför. Stackars mig..
Lägenheten är fixad! Allt är klart och det känns kanon. Nu är allt som fattas lite inredning. Har än så länge fått köpt det mesta som behövs i köksväg, täcke och kuddar, kuddar till soffan, tv och tv-bänk. + en massa ljus och annat för att öka mysfaktorn är klart! Det som behöver köpas nu är filtar till soffan (som just nu står och stoltserar i marinblått i ett annars brunt och bearsfärgat rum.. Inte okej!) Så den kommer snarast möjligt att kläs om i gräddvitt förhoppningsvis. Det behövs även lite blommor och annat för att det ska bli riktigt hundra där hemma, så när detta är klart kommer det givetvis bilder!

A simple 1 bedroom flat in Brighton for two, please

Lägenhet. Jag vill flytta in i lägenhet. Bort från vandrarhem och stänga in sig i sin EGEN lägenhet! Förhoppningsvis får vi det idag:) Om alla betalningar och liknande går igenom så får vi nyckeln ikväll och flyttar in i vår lägenhet. Hoppas, hoppas, hoppas nu..

A walk on the beach an early sunday morning


A quite saturday night at Starbucks

Mina ben och min rygg värker! Under våra första dagar i Brighton har vi inte gjort annat än o promenerat! Vi har nu sett Western och North Road, eller större delen av dem. På väg hem från dagens upptäckter tog vi en, vad vi trodde, liten genväg som ledde oss rätt in i Brighton. Tror jag. Eller Hove. Eller något däremellan. Hur som helst så sitter vi just nu på Starbucks, dricker chailatte och är osociala framför varsin dator. Ska snart fortsätta kika på lägenheter, men först ska jag läsa lite bloggar och Aftonbladet. Måste ju hålla sig uppdaterad:)
När vi kom till Brighton var det, rent ut sagt, katastrof. Hostelet var katastrof, maten vi åt den kvällen var katastrof, planet var försenat, vi missade vårt förbokade tåg- Ingen vidare start. Nu är det bättre. Bättre än bäst faktiskt.
Jag älskar redan Brighton. Tänk er en gammal film som utspelar sig i England, med alla pubar, små fik, butiker och trevliga människor. Lägg sedan till en jättestrand. Där har ni Brighton! Har inte hunnit tagit några bilder än, vart fullt upp med lägenhetssökandet. Men imorgon är det söndag och alla property agencies har stängt. Då ska vi promenera ännu mer. Med en kamera den här gången. Oj, vad bilder vi ska ta. Hoppas på solsken imorgon!







CHEERS FROM BRIGHTON!

Vi lever!
Tempot är just nu skyhögt, ska snart iväg och kika på tre olika lägenheter och se om någon passar!
Hoppas, hoppas, hoppas, vandrarhem var verkligen inte min grej..
Skriver snart igen, Köss

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it!

Humöret är just nu på topp! Börjar äntligen få ordning på grejer snart kan jag nog nästan njuta av att vi faktiskt ska åka. Nästan..
Hade på min gamla dator förut och tjaaa. Låt oss bara säga att jag är väldigt nöjd med mitt nyförvärv! Blir förhoppningsvis lite mer inspererad också, speciellt när vännen min ÄNTLIGEN börjat blogga igen! Tur för henne, behöver lite uppdatering medan jag är borta;)
Under dagen har jag lyckats ta tag i att skriva över min 'att göra-lista' på datorn, ringt CSN, Handelsbanken och kollat upp med försäkringar. Känns bra! Hade dessutom besök av underbara mormor och morfar för lite frukost. Sedan en sväng till Gösslunda och busungarna som faktiskt var riktigt lugna när vi kom (brukar vara high-life!!). Berodde troligtvis på att både Mejsan och Essen hade feber upp över öronen! Meja såg dessutom ut som en liten Avatar, då hon lyckats ramla nerför trappan med ansiktet före.. Svullen och knallblå, urrsans.
Blev sedan en sväng till Rackeby också! Fick klippt mig lite och säga hejdå till de kusinerna. Känns lite konstigt faktiskt.. Men kommer ju som sagt tillbaka! Birgitta, Qulans nya halvfodervärd, var även här en sväng och fikade lite. Fullt upp. Tro mig. Jag vet. Och imorgon lär bli ännu värre!!
8.oo rida med Amanda
11.oo träna med Fia (gud, giv mig styrka!)
13.oo fika med Farmor
18.oo folket börjar komma
Och däremellan ska jag dessutom hinna packa klart! Intressant onsdag lär det bli i alla fall.


My future is set close to yours

Hemma igen efter en veckas skidsemester i Idre! Phu, tiden verkligen flyger just nu.. Två dagar kvar till England och jag har inte ens börjat packa.. Det är vad mina närmaste dagar handlar om. Packa, tvätta, fixa saker i sista minuten och självklart hinna träffa alla nära och kära innan vi åker!!
PS.
Gissa vem som köpta sin Mac igår...? :)

Time to say goodbye..
For now!

RSS 2.0