Headlock


Afraid to start, got your heart in a headlock,
I don't believe any of it.
You say "too late to start, with your heart in a headlock",
You know you're better than this.




En jävel på kärlek

En sjuhelsikes rolig midsommar igår! Grillning, fotboll och bad helt ok:) Är lite kyldis idag, men det kan jag leva med.. Blir en lugn dag ute i solen och inget annat står på schemat! Härligt, härligt. Kvällen är ännu oviss, men ska upp tidigt imorgon så blir nog tidig sängdags.


Great night yesterday!




Memories

Midsommar! Jag ligger nere i soffan och dricker te medan älskling fortfarande sover där uppe.. Dagen kommer bestå av ridning, städning, laga mat, ha hit gäster, grilla, bada och fotboll. Blir nog en rolig dag hoppas vi på:)
Glad midsommar!





Grekiskt Lantbröd


  • 75 g jäst
  • 1 ½ msk salt
  • 0,8 l ljummet vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 ½ kg vetemjöl

  1. Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.
  2. Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
  3. Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin eller elvispens degkrokar.
  4. Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
  5. Knåda degen igen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
  6. Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.
  7. Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk.
  8. Sätt ugnen på 275 grader.
  9. Grädda långt ner i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg. Tar 10-15 minuter
  10. Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader.
  11. Gräddas totalt 50 minuter.
  12. Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten.


    Jättegott att hälla i lite fröer som t.ex;

    Linfrö
    Solrosfrö
    Rostade pumpafrö
    Sesamfrö


Born in the U.S.A.

Nu är jag i bakartagen igen! Bakar samma bröd som senast,  nämligen grekiskt lantbröd hemma hos familjen Svensson! Skulle egentligen vänta på att Daniel vakna så vi kunde baka ihop, men han sover så länge så jag har tjuvstartat lite;) Just nu väntar jag på att jäsningen ska vara klar, så sitter med mitt citronte och kikar lite på datorn. Just nu känns det som om te på morgonen är ett måste!! Jag är inte levande förrän jag fått i mig mitt te med honung i.. Slem i halsen och tät i näsan som ett as.. Men efter en kopp eller två så är det genast bättre! Vaknade även med en lätt huvudvärk imorse så alvedon fick det bli idag också!

Förutom min bakning så står shopping på schemat idag! Ska ner till stan och hitta en tunika eller en klänning till imorgon, midsommarafton, och tänkte även hitta något nytt spännande nagelack till! Är väldigt inne på lavendellila, men vi får väl se vad vi hittar..
Senare ikväll har älsklingen planerat in någon överaskning, jag har ingen aning om vad han hittat på! Men det lär väl bli spännande, can't wait! :)

Under morgondagen blir det städning hemma i Råda. Ska ha hem lite folk för grillning, bad och fotboll. En väldigt lugn midsommarafton i år, men jag kände att efter studenten och allt däromkring så blir det ganska skönt:)


Down in the shadow of the penitentiary
Out by the gas fires of the refinery
I'm ten years burning down the road
Nowhere to run aint got nowhere to go




If i only could make a deal with God.

Making myself some tea.. Och kollar OC! Ute skiner solen igen och jag gillar't. Trodde aldrig det skulle bli såhär härligt väder nu i början av sommaren, men jag klagar inte! Ska åka till stan alldeles strax och köpa hörlurar till Hannas gamla iPod nano som jag fått ta över! Har suttit och svurit över iTunes hela dagen i stort sett, helvete den som kom på idén med den skiten vet verkligen inget om simplicity! Kan man inte bara få dra in de låtarna man vill ha som på en vanlig mp3!? Hallå!? Varför göra det så förbannat komplicerat? Jaja, har fått in lite musik nu iaf, mycket Imogen Heap och John Mayer.. Me like! Efter staden är det dags för minigolf (igen!) med Stefan, Jakob och Lina:) Trevligt, trevligt!


Love Generation

Har vart ute i Spiken och spelat minigolf med Palmis:) Gick väl sådäär, men hade väldigt roligt iaf! Nu är det snart dags för middag så; see u later!


 




Hey my love let's sleep under the stars, just for tonight.

Hellu!
Vädret är underbart ute och jag siktar in mig på en härlig dag ute i solen! Ikväll ska jag ut och käka med brudarna, blir nog roligt. Ska bli kul och höra vad alla har haft för sig, men då är ju det tråkiga bara.. Vad fan har jag haft för mig? :P Hahaa, har ju fan bara legat hemma och gjort ingenting! Menmen, det blir nog roligt iaf:)

Gårkvällen blev riktigt, riktigt bra. Var och hämtade min kompanjon Palmis vid nio-tiden och sedan bar det av ut till Bösshamn med Sidbrant, Jonas, Malin och Oliver! Bastade och badade och hade jättetrevligt:) Blev kvar till halv ett ungefär sedan var det riktigt gott att få komma hem och lägga sig i sin stora, mysiga och framför allt varma säng! Fick en liten påökning av min redan infunna förkylning, men det var det helt klart värt:)
Nu ska jag käka frukost och kolla på O.C!


Thanks for a great night!



I can feel it comin' in the air tonight.

En underbar helg som tog slut alldeles för fort:( På fredagen hade jag och älsklingen mys här hemma då vi inte setts på.. Ah, länge iaf! Kikade två bra filmer, åt grillat och chips och godis., precis vad vi behövde!
På lördagen var vi i Jönköping hela dagen för dop. Var jättefint och Saga var så söt så:) Var dessutom inne och kikade i Manne och Hannas lägenhet. Blev räätt sugen på att flytta hemifrån! Den var kanonfin och terrassen med den utsikten.. Hahaa, jo men den var helt ok!!
Blev mys även på söndagen, fick inget nyttigt gjort! And i like it!

Idag har vart lite segare nu när älsklingen är tillbaka på jobbet. Har legat ute och solat och läst och dessutom fått gjort iordning i mitt rum. Feels good people! Ska nog gå ner och käka lite snart tror jag.. Ikväll kommer första spekulanten på Qulisen, urrs kommer nog bli bra jobbigt men får hoppas hon är bra. Jaja, bara att bita i det sura äpplet och se till att visa upp min kille från sin bästa sida!
Senare ikväll ser det ut att bli Bösshamn.. Hm, får väl se hur det blir ska hämta upp Palmis iaf så jag klarar väl mig!
Nopes, dags för käk och lite OC
Have a great day out in the sunshine folks!


pic from the prom..



p.s. mitt bröd blev kanon;)


Running up that hill


In the middle of the pouring rain

Min dag so far:



Handlat på Body Shop



Börjat baka bröd!



Och börjat lägga ingredienserna för mitt te på tork!


Lägger in mer bilder sedan på hur brödet blev + recept, om det nu blir bra:P


You will get knocked down, get up again

Tjo, allihopa! Mina lediga dagar går lite segt just nu eftersom jag blivit lite småsjuk.. Blir jättetrött så fort jag ska göra någonting så det känns sådär. Men har iaf fått städat rummet idag, ridet och städat min bil! Det har behövts göra ett bra tag och jag är mäkta stolt över att äntligen fått gjort det:D För övrigt var jag på middag med de nya arbetskollegorna (säger man så.?) på Jula igår. Var supergod mat och tjejerna verkar jättetrevliga. De var ett sammansvetsat gäng, det ska bli väldigt roligt att få jobba med några av dem i sommar!

Imorgon ska jag greja vill jag lova.. Ska baka bröd och göra te! Grekiskt lantbröd à la Malin och rosente.. Eller ah, köpa ingredienserna för teet iaf (de måste få torka ett tag innan de går att använda!) Men bröd ska iaf bakas! Har aldrig bakat bröd tidigare så ska bli riktigt spännande.. På morgonen är det staden dock, är ju nämligen rea på Body Shop och självklart ska vi åka dit! Som kundmedlem får man dessutom vara där tidigare och kika och det säger man ju verkligen inte nej till;) Blir sedan inhandling av ingredienserna och sedan hem för att börja baka! Ska även hinna med sista hoppträningen för Elisabeth på kvällen, får väl se hur morgondagen ska kunna gå ihop!

Nej, nu ska jag läsa ytterligare ett par sidor ur Twilight innan jag ska somna för natten!
Godnatt allesammans, håll tummarna för mitt brödbakande!






Breakfast in bed

What happens in Vegas med Diaz och Kutcher + planering av dagen + frukost.. 
I like it!




She's a whole lot of women

En riktig mysdag denna söndag och jag gillar't:) Var hos mormor och morfar hela eftermiddagen och åt rabarberpaj och grejer.. Min mormor kan göra paj hon, ojoj om ni bara visste! Nu sitter jag och fassan och kikar fotbollen.. Alltid kul om det går bra för Tyskland aka Lagmaskinen!

Under min första lediga vecka ska jag bl.a. hinna med följande

- Shoppa diverse
- Fira Amandas 18-års dag med utgång
- Baka bröd med farmor
- Firmafest med Jula
- Få ut en annons med Qulan
- Se SATC 2 med tjejerna
- Fika med Sanna

Jaa, och förhoppningsvis lite annat roligt:P


Feels good to be back!

Phuu, nu pustar vi ut.. Har överlevt studenten!! Men fan va roligt vi har haft:) Har minnen för livet med mina fina vänner och släkt! De två senaste veckorna har varit kaos och har hittat på så jävla mycket roligt!! Finns tusentals bilder, men jag slänger bara upp ett par stycken.. Har slängt upp närmare 400 kort på facebook, så det får räcka känner jag;) Studentendagen och balen var så himla roliga. Och karnevalen, ölbrännbollen och bonnarundan var också helt oförglömliga.. Ah, man kan väl helt enkelt sammanfatta att jag har haft världens bästa student!!

Men nu börjar det lugna ner sig vänner och, samtidigt som det är väldigt tråkigt, så är det också lite skönt.. Idag ska jag först och främst ut och rida med amanda! Känns som om Qulan tror att jag glömt bort honom totalt:( Så det ska vi ändra på idag! Ikväll planeras en tripp till mormor och morfar för bastubad, kortvisning och allmän avslappning.. Och nästa vecka börjar min två-veckors-semester som jag verkligen ska ta mig tiden att njuta av! Har en att-göra-lista att skriva, men den får vi jobba på senare nu ska jag hoppa i mina ridkläder och ge mig av till stallet!






Studententider

Alltför länge sedan man skrev något vettigt, men just nu går allt så jävla fort och jag fattar fortfarande inte att det snart är dags.. Får komma igen efter allt är färdigt för nu är det lönlöst att skriva om allt som händer och sker för det kommer ta år! Så.,

See you on the other side folks!



RSS 2.0